Februari 2020 Illustratorlife Update | de kluizenaar groet u

EDIT: ik typte deze blog op 8 maart, en grapte over mijn kluizenaarsachtige toestand. En ik noemde in een bijzinnetje het coronavirus. Dat was vóórdat de vergaande maatregelen ingingen. Het kluizenaars-thema was zelden zo relevant.

Hallo volgkinderen,

Daar zijn we weer met een update over het illustratorleven van deze illustrator-met-kluizenaarstrekken.

Ik ben niet per se aan het kluizenaren (werkwoord) wegens Corona (alhoewel ik er wel een beetje zenuwachtig van word) maar ook om andere redenen. Om boeken die getekend moeten worden, om post-relatie gedoe dat mijn dagelijkse plannen in de war gooide, en omdat het van dat grijze laatste-stukje-winter-weer is en ik gevoelig ben voor de winterdip (en naast winter houd ik ook niet van storm en regen en dat was er in grote getale deze maand)

(Deze strip tekende ik een jaar geleden -kijk! rechts staat een datum- toen stormde het óók al zo)

Het was op 1 februari #hourlyComicDay. Dat is een online iets, stripmakers tekenen een stripje of plaatje over elk uur dat ze wakker zijn.

Ik deed enthousiast mee, je kunt de strip hier of op mijn insta terugvinden. Eigenlijk zou ik zoiets elke maand wel willen doen. Eén dag kiezen en die verheffen tot strip-waardig. Niet eens zo’n gek idee.

Vervolgens ging ik een week naar Duitsland, om te tekenen, zelfhulpboeken te lezen en een beetje rond te dwalen.

Dat was fijn en inspirerend, en uiteraard werd er een stripdagboek gevuld. Zie hier enkele fragmenten:

Deze maand trok ik verscheidene keren het land in om de Tekenaar Ter Plekke te zijn. Tijdens de borrel na afloop van een inspiratiemiddag waar ik bij had getekend, legde ik uit wat ik deed. “Ik teken zeg maar de hele middag mee met wat er gebeurt, en dan voeg ik dat samen tot een verslag, en dat stuur ik dan op”.

“Ah” zei degene waarmee ik praatte “Als een stripboek!”.

Nou, inderdaad. Zo had ik er nog niet naar gekeken, maar vind het een mooie omschrijving. Dus wil je een stripboek van je vergadering? Huur me in! 

Verder werd er getekend aan twee jeugdboeken, maar dat mag ik nog niet laten zien. Daarom hier een tekening van iets anders (tevens ongeveer mijn stemming dezer dagen)

Het was Valentijnsdag en dat ontging me, maar verder vond ik er ongeveer dit van:

Er was een opdracht voor de krant, over millennials die worstelen met de vele ballen die ze in de lucht moeten houden

Ik maakte een grote illustratie voor een interieur-bijlage en dat was leuk want ik kon dansende mensen tekenen:

Aan het einde van de maand was ik te gast in een podcast van ‘DATMAGazine” en dat was leuk. We spraken over de Tapir, de zin en onzin van alcohol en productiviteit-hacks. (mocht je hem willen luisteren, er is ook een versie met beeld, waarop je de plaatjes en foto’s kunt zien waar we het over hebben)

Dat was hem voor deze maand, tot de volgende!

xx

Anne

Geef een reactie