Illustratorlife Update Juni 2020 | Corona en strips

Lieve volgkinderen,

Het is Juni (juno?) de terrassen zijn weer open en we mogen (gewaagd!) met meer dan één huishouden samenkomen. De wereld voelt niet meer zoals eerder. Misschien wordt het wel nooit meer zoals eerder. Ik moet er nog een beetje mijn weg in vinden.

Ik vroeg de TOZO aan (want de live-teken klussen die ik normaal veel heb, liggen veelal stil) haalde mijn atelier leeg en ontwikkelde een micro-fascinatie voor de lichtval in mijn kamer. 

De afgelopen twee maanden heb ik twee jeugdboeken geïllustreerd. Elk boek telde tussen de 60-80 tekeningen. Ik maakte een schema, een plan en ik voerde het uit. Ik zeg dit niet van ‘kijk mij eens productief zijn’  want dat was ik dus niet meer, de seconde dat de boeken af waren. Het voelt zo fijn om een helder doel en dito check-list te hebben. Ik besloot de methode die me hielp de jeugdboeken te voltooien, toe te passen op mijn eigen Supermarkt-boek, kijk wat een helder overzicht van welke bladzijdes al geïnkt zijn en welke niet:

Er was iets leuks deze maand, namelijk: Aline deel 2 kwam uit!

Het blad dat vorig jaar werd opgericht door Wasco, Typex, Jeroen Funke, Ludwig Volbeda, Charlotte Dumortier, Shamisa deBroey en mij! We hebben gasttekenaars, we hebben plaatjes, we hebben een serieuze noot en een lichte toets. En ook een webshop waar je dit exemplaar kunt bestellen!

Het verhaal dat ik maakte voor Aline speelt zich af in ‘mijn’ supermarkt. Dat voelt maf, dat je denkt ‘Ja, die mensen ken ik’ maar ondertussen bestaan ze helemaal niet want je hebt ze zelf bedacht. Afijn, lees de nieuwe Aline en zie wat er gebeurt met Hanna van de kassa, Ellen van de klantenservice en Anton van de vleesafdeling!

Om bij de strips te blijven: ik verkocht een strip aan Pulpdeluxe! Lees het! Het is een mijmerig millennial verhaal en speelt min of meer in hetzelfde universum als een verhaal dat ik eerder voor ze maakte.

Theo de Miereneter stelde me gerust met zijn opbeurende wereldvisie:

Ook werkte ik aan een aantal opdrachten die ofwel over corona gingen, ofwel er uit voortkwamen. Een routekaart voor een scholengemeenschap bijvoorbeeld, om helder te maken hoe ze door de komende tijd heen willen gaan.

Het live tekenen komt weer een beetje op gang, zij het via skype/zoom/Teams

Reclameblok

Mocht je dit lezen en denken ‘Ah! Mijn bedrijf heeft ook wel eens vergaderingen, symposia of trainingen die een visuele toevoeging kunnen gebruiken’ —> Huur me in!

Einde reclameblok 

Hier is een tekening van een vrouw op een bankje, én in haar lege woonkamer

Tot de volgende!

xx

Anne

Geef een reactie