Illustratorlife Update Mei 2020 | Diversiteit en doemscenario’s (én een boek!)

(ja ik heb op bijna élke omslagfoto dezelfde jurk aan. Hij zit gewoon zo fijn)

Lieve lezer,

Daar zijn we weer met een update. Nog steeds is de wereld raar en anders, maar dat weten we nu wel.

Ik had werk te doen, en daar ben ik blij om want dat gaf me een beetje richting en sturing. Het is hier op mijn social media en blog meestal één grote goede nieuws show, maar ook ik moet even omschakelen naar het nieuwe normaal. Mijn geest fabriceert geregeld doemscenario’s over waar het heen gaat met de wereld. Dingen blijken zoveel kwetsbaarder dan ze leken, zwaarte en chaos ligt sommige dagen op de loer. Sinds maart werk ik zoals iedereen vanuit huis, is er minder dynamiek (logisch) en minder drukte. Desalniettemin laat ik je graag zien waar ik me deze maand mee bezig hield:

Deze maand werkte ik aan het Kinderboekenweek geschenk van dit jaar. Geschreven door Arend van Dam, volgetekend door mij.

Het is een boek met een aantal verhalen over de Nederlandse geschiedenis, en vanaf het begin af aan was duidelijk: het moet een divers, vrolijk boek worden, maar ook recht doen aan de historische personages. Daarom kwam er een onderdeel bij kijken dat ik normaal niet zo uitvoering aanpak: Research!

Want hoe ziet een kermis in de jaren 60 er uit? (ongeveer zo)

Circa 1700, Engraving, after a painting by Baron Wappers, of the passengers of the Mayflower in America. (Photo by Three Lions/Getty Images)

Wat voor kleren droegen de pelgrims op de Mayflower? 

Voor ik aan dit boek begon te tekenen, tekende ik om te oefenen een schrift vol met een verscheidenheid aan mensen, want we wilden een divers en veelkleurige optocht van verschillende figuren. Dat word sowieso eens tijd in mijn tekenwerk: meer diversiteit. Als ik zonder na te denken een reeks poppetjes teken, zijn ze altijd allemaal wit. Dat moet anders. En dit boek was een perfect project om dat aan te pakken.

Gebeurde er verder nog iets?

Ik was jarig en vierde een social-distance verjaardag en dat bleek prima te kunnen.

Voor juiststraks.nu maakte ik een paar tekeningen. je kunt nog steeds volhouder worden!

Ik maakte een extra Instagram-account aan waar ik meer strips en cartoons zal posten (Mijn andere Instagram is voor de illustraties en de goed-nieuws-show)

Een paar illustratie-gerelateerde leuke dingen om te checken: Het youtube kanaal van illustrator Tom Froese, hij geeft veel tips en inzichten in hoe je een illustratie-carrière van de grond kunt krijgen. En als je dan tóch op Youtube rondhangt, de Society of Illustrators heeft ook veel leuke filmpjes. Ik kijk de laatste tijd tijdens het werken vaak documentaires van NPO/close-up, ze hebben een enorm archief met allerlei interessante docu’s over kunst!

Dat was mei 2020, tot de volgende!

liefs,

A

Geef een reactie