Maandoverzicht AUGUSTUS EN SEPTEMBER | #illustratorlife

Hallo daar lieve vrienden,

Bij deze niet één maar twéé maanden in een maandoverzicht! Let’s go

Augustus 

In had soort-van vakantie. Ik ga in de zomer nooit weg, liever in het voorjaar of najaar. Alhoewel dit jaar gewoon überhaupt niet, want je weet wel. Ik verbaasde me over de medemens die zonder virus-angst in vliegtuigen en slaaptreinen leek te stappen, en probeerde mijzelf over te geven aan saaie lokale uitjes. 

Zwemmen in de provincie, fietsen door de natuur, beetje huisoppassen her en der, op kleedjes in het park liggen. Mijn sociale leven keerde terug tot pre-corona proporties en dat was fijn zolang als het duurde. 

Mijn werk-leven is ook teruggekeerd tot pre-corona proporties. Ik illustreerde een officieel corona-advies

en maakte tekeningen voor Lezen-magazine.

Maakte schetsen voor exciting new projects en nam een abonnement op Skillshare.

Ooit had ik het 3 maanden gratis via een promo-code, en merkte hoe fijn ik het vind om nieuwe dingen te leren. Maar er geld aan uitgeven? Nou nee, dat vond ik dan weer teveel commitment. Terwijl een beetje commitment is juist wat ik nodig heb in deze tijd. Dus hup! Zoals de zelfhulp-types wiens podcasts ik graag luister soms zeggen ‘If you don’t pay, you don’t pay attention’

Dit zijn (schetsboek) tekeningen van deze cursus. (Ik vond het merendeel van de opdrachten nogal tuttig, maar probeerde er een draai aan te geven zodat het alsnog leuk werd)

September

Ik heb een haat-liefde verhouding met september. De nazomer is mooi, maar ook melancholiek. De wereld komt weer op gang na vakantietijden, en ik houd van die frisse-nieuwe-start energie. Maar er moet ook opeens weer vanalles. Dit jaar is dat op gang komen extra raar en niet zonder voorwaarden en voorzichtigheden. Dus niks niet frisse-strart-energie. Gelukkig moest er getekend worden. Ik tekende cartoons voor een gehandicapten-organisatie, maakte nieuwe strips voor het volgende nummer van Aline, werkte aan een paar corona-gerelateerde illustraties.

EN bereidde me voor op de kinderboekenweek!

Als deze blog online komt is het oktober en is het Kinderboekenweek geschenk al volop te krijgen. Ik ben zo benieuwd wat jullie er van vinden! Dit zijn drie extra portretten die ik maakte. Ze staan niet in het boekje, maar ik vond dat alle hoofdpersonages een portret verdienen 

Er was veel aandacht voor het kinderboekenweek-geschenk, nog voordat het verschenen was! Ik ben tegenwoordig een local celebrity, want stond met een groot interview in het Dagblad van het Noorden 😉

Zo, dat was/waren ze. De eerste keer dat ik een maand-overzicht maakte was ongeveer een jaar geleden. Niet toevallig, ik had me voorgenomen het een jaar te doen. Moet nog even nadenken of ik er mee door ga, en in welke vorm dan.

Voor nu: Draag een mondkapje, blijf binnen als je binnen kunt blijven (ja nee, gewoon doen, ook al doet iedereen op Instagram alsof de wereld normaal is. Is niet zo) 

liefs,

Anne 

Geef een reactie