Maandoverzicht December 2020 | Voornemens, videocamera’s en wordt vervolgd

Het jaar is bijna voorbij mensen! Meestal deed ik aan het einde van het jaar een terugblik en een vooruitblik vol goede voornemens, maar dit jaar doe ik dat niet. Want ik erger me nú al aan de ontoereikende cliché’s die daarbij zouden vallen.

Ja, wat was 2020 een jaar. Hoogte en dieptepunten. Voor veel mensen vooral veel dieptepunten.

Ik merk zelf dat ik de laatste dagen van het jaar dubbel vind. Door corona voelt de wereld extra klein. Mijn relatie was vorige kerst óók al uit, maar het is alsof ik dat dit jaar pas echt voel (vorige kerst was er dan ook volop afleiding).

Qua werk werd het in de laatste maanden van het jaar weer even echt druk, en daarom begon ik dingen te zeggen als “Ik ben aan vakantie toe!!”. En nu heb ik vakantie en ben ik alsnog aan het tekenen, want dat is toch wat ik het liefste doe.

Jeetje, wat een mooie scherpte diepte, zou ze een *nieuwe camera* hebben?

In deze blog een beetje maandoverzicht, een stukje kapitalisme en een aantal voornemens, van ánderen! 

“Chip & Bos” en “De Diamant” zijn allebei in 2020 geïllustreerd

Het was black friday en daar trap ik natuurlijk niet in. Wel dus, de camera die ik al een tijd op het oog had was opeens afgeprijsd. Toen ik in september een filmpje maakte merkte ik hoe leuk ik dat vond, weer een nieuwe manier om mijn illustratie-bezigheden uit te breiden. Mijn werk fotograferen schuif ik eindeloos voor me uit omdat mijn 12 jaar oude Spiegelreflex gewoon niet zo fijn werkt. Afijn, ik kon het min of meer voor mezelf verantwoorden en deed voor deze ene keer een impuslaankoop. 

Anne aan het werk, presentatrice Wendelien Wouters aan het werk.

Hoogtepunt van deze maand: Tóch nog een live-teken-optreden! Op een podium nog wel. Ik was tekenaar bij de Jan Terlouw Lezing 2020. Het was zo’n leuke avond! Gert Jan Segers en Tim Hofman waren de sprekers en hielden beiden een lezing. Tijdens de lezing verbeeldde ik hun verhaal in een tekening. Fijn om weer eens onder de mensen te zijn, in een schouwburg, mét eigen kleedkamer! 

Verder illustreerde ik deze maand een serie goede voornemens voor mensen. Via juiststraks huurde een bedrijf me in om te tekenen voor de werknemers. De tendens: iedereen wil gezond leven. Iedereen wil duurzaam doen. Veel op de fiets.

En om bij de goede voornemens te blijven: voor het Fries Museum maakte ik een filmpje over hoe je zélf je voornemens kunt tekenen. Toen bleek het echt handig dat ik die camera heb 😉 

Dat was het voor dit jaar denk ik. Voel je vrij onderstaand biljet te printen en in te vullen, essentieel element van je jaaradministratie!

En verder natuurlijk alles goeds voor een nieuw jaar, hoe dat er ook uit moge zien!

Heel veel liefs,

Anne 

Geef een reactie