Maandoverzicht Illustratorlife | juli 2020 | portretten en praatjes

Lief dagboek,

Het is juli, de bomen zijn groen, af en toe schijnt de zon en af en toe regent het. Is dit beter dan die bizarre hitte van vorig jaar? Ik vind van wel, alhoewel ik wel eens moet gaan investeren in een goede regenjas. 

10 jaar geleden schilderde mijn zusje een portret van mij (het is een parodie op een heiligen-portret. Wat ik niet snap want hoezo moet dat een parodie zijn, wanneer word ik nou eens heilig verklaard?) en deze maand schilderde ik eindelijk ook een portret van haar. Aangezien mijn portret skills nog niet van het niveau zijn waar ik ze wil hebben, besloot ik het simpel te houden qua hoofd en uit te pakken qua achtergrond. Want zegt hoe je je huis inricht niet net zoveel over je, als hoe je hoofd er uitziet?

Ik maakte het portret met inkt inplaats van met verf. Dat voelde minder intimiderend, en ik hou steeds meer van beperkte kleurenpaletten. Dat werkte hiermee goed. 

Foto gemaakt door Nienke Maat

Ik was te gast in ‘Perestrojka’, een radioprogramma, om te vertellen over de muziek die ik luister tijdens het tekenen. Ik praat zelden over muziek omdat ik bang ben voor trendgevoelige hipsters die dan zullen zeggen “Ugh, luister je dáárnaar?”. Stom he? Dus ja, weg met die schaamte en op de radio vertellen over mijn guilty pleasures en muzikale voorkeuren. 

Het Kinderboekenweek-geschenk ligt bij de drukker en verschijnt vanzelfsprekend pas in de Kinderboekenweek (begin oktober) maar er doemen al allerlei leuke rand-verschijnselen op, zoals een poster voor Kinderboekenweek-gerelateerde workshops. Ik maakte een druk beeld met veel losse elementjes. Wederom met beperkt kleurenpalet

Ondertussen op het strand

Daarnaast waren er nog andere illustraties. Die allemaal nog niet gepubliceerd zijn dus die ik hier ook nog niet laat zien, maar deze wel, want die heb ik zelf bedacht.

Soms teken ik nog steeds mijn outfits voor op instagram, maar in de zomermaanden is dat toch vooral de rode korte broek. Daarom hier wat andere stijlvolle types in outfits die ik ook wel zou willen dragen. 

Tot de volgende!

Xx

Anne 

Geef een reactie