2018 in 12 tekeningen

Ja, en toen was het jaar bijna voorbij.

Waar blijft de tijd. Waar gaat het heen?

Ik had me voorgenomen om een aantal leuke projecten/hoogtepunten van dit jaar op een rijtje te zetten in deze blogpost, en dan nog wat over voornemens en mooie nieuwe plannen enzo te tikken. Vind het altijd leuk om lijstjes van anderen te zien, maar besloot zelf tòch iets anders te doen. (en als je die hoogtepunten wilt zien kun je gewoon mijn blog terug bladeren want als ik iets leuks deed voelde ik meestal wel de aandrang daar over te typen)

Dit jaar ben ik in januari begonnen met elke maand een overzichts-tekening te maken van wat ik die maand deed. Komt dat even goed uit! 

Ik begin of bedenk soms projecten, en dan maak ik ze niet af. Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom niet. Volgend jaar ga ik hier in duiken, mijn mechanismes en manier van werken wat verder uitpluizen.

Dit elke-maand-een-tekening-project was in die zin een goede uitzondering, want ik heb het het hele jaar volgehouden.

Misschien omdat één keer per maand iets maken een goed tempo is?

Of omdat de controlfreak in mij heel blij wordt van het documenteren van alledag? Al na twee maanden bedacht ik “Dit is echt voor niemand interessant behalve voor mijzelf” maar ik ben toch doorgegaan. Ik heb wel geprobeerd elke maand een andere techniek/aanpak te gebruiken, zodat het hopelijk toch interessant blijft om naar te kijken. 

 (in Juni was het al heel warm, weet je nog?)

Het was trouwens best een goed jaar voor mij. Ik ben gelukkig en dankbaar want de meeste jaren zijn goed. Dit jaar had ik veel leuke opdrachten, ging naar drie (strip)festivals, ging naar Leipzig, Tallinn, Lissabon en Lucca, huurde een nieuwe studio en illustreerde voor het eerst een kinderboek.

En verder waren er natuurlijk veel koppen thee, wandelingen, feestjes, huilbuien (ik ben nogal van de huilbuien), jumpsuits, inkt, papier, tekeningen

U kunt het allemaal terugzien in deze 12 tekeningen

Voor de laatste tekende ik een paar dingen die ik in 2018 voor het eerst deed.

 Ik weet niet hoe het me jullie zit maar ik heb wel zin in weer een nieuw jaar! (maar ik weet nog niet of ik wèèr elke maand een tekening ga maken hoor)

Veel liefs!

Anne

Ps. Heb je goede voornemens? Ik weer een hele lijst natuurlijk (Waar ik je in januari 2019 over ga vertellen) maar ben benieuwd naar die van jou, dus laat vooral een comment achter! 🙂 

Geef een reactie