5 dingen die fijn zijn aan het freelance-bestaan

Vorige week hield ik een korte klaagzang over de minpuntjes van het freelance-bestaan (die eigenlijk -op de administratie na, dan- omgekeerde verkapte voordelen waren ;))

Want wat mij betreft heeft het freelance-bestaan vooral gròte voordelen, die ik vandaag graag deel. Dit zijn de redenen waarom ik super tevreden ben met mijn freelance-leven

Het gevoel dat je iets doet wat je leuk vindt.

Ja, misschien is het een millennial-esque zelfoverschatting dat je in je werk je passie kwijt moet kunnen. En ja, het is een luxe want er zijn zat mensen die niet eens werk hebben, laat staan leuk werk. Maar als ik dan toch even een full blown zelfrealisatie zoekende millennial mag zijn: het voelt goed om iets te doen wat je leuk vindt.

Vrijheid

Eigenlijk vallen alle volgende punten min of meer onder het kopje ‘vrijheid’ want dat is het grootste goed van de freelancer. Eigen baas zijn betekent dat je vrij bent om te doen wat jij belangrijk/noodzakelijk/een goed idee vindt. I love it!

Flexibel

Tussen 6 en 7 gaat de werkende mensch naar de supermarkt, en is het er druk. Maar als freelancer kun je er voor kiezen op 11 uur ’s ochtends te gaan als het rustig is. Je bent vrij  en flexibel om je eigen schema te bepalen.

Je bepaalt zelf je voorwaarden

Misschien werk je soms aan iets waarvan je denkt ‘Waarom heb ik ook alweer ‘ja’ gezegd?’. Soms doe ik dingen waarvan mijn artistieke hart niet per se veel sneller gaat kloppen. Maar ik weet dat, als ik het ècht niet wil, ik een opdracht niet hoef aan te nemen.

Het is nooit saai

Ja, inderdaad, dat is òòk een nadeel (het ‘je moet altijd aan staan’-ding van vorige week) maar ook een groot voordeel. ’s Ochtends druk met administratie, ’s middags een afspraak met een klant, en in de bus terug naar huis brainstorm je alvast wat over je nieuwe huisstijl, of over een blog over het freelance leven… 😉

Geef een reactie