De Ipad pro | 5 overdenkingen

 

Vorige week schreef ik over een aantal zaken die mijn illustrator leven leuker en makkelijker maken waaronder een Ipad! En daar heb ik nog meer over te zeggen natuurlijk. Een tijdje geleden besloot ik na lang wikken en wegen: ja, ik koop er één!

Raad ik je aan om in een Ipad de investeren?

Ja

Als je (soms) digitaal werkt is het heel erg handig. Met een apple pencil er bij werk je op de Ipad sneller dan met een wacom tablet op een computer/laptop (mijn ervaring). Het voelt intuïtiever om rechtstreeks op het scherm te tekenen (Dat doet je bij een cintiq geloof ik ook, maar daar heb ik dan weer geen ervaring mee).

Maar wat ik het handigste vindt is dat het je proces versnelt. Normaal maak ik schetsen, scan ze in, bewerk ze digitaal, maak er digitale bestanden van, en stuur ze naar een klant. Nu teken ik rechtstreeks in een digitaal programma (Procreate of Photoshop sketch) en stuur ze op.

Ja

Want je kunt op de bank werken of in de tuin, of in een café.

Ja

Want het is een licht en handig mee te nemen ding. Ik zit vaak in de trein, en dan vind ik een laptop toch al snel veel gedoe en gesleep, terwijl zo’n Ipad? Hup, in de tas. Nu moet dit niet de reden zijn dat je zo’n duur scherm gaat kopen, maar het is wel een fijne bijkomstigheid

Hmnja

Want kunt overal werken, met dit ding. De werkdag stopt nooit. Is dat goed? Ik merk dat ik het wel fijn vind om ’s avonds op de bank nog wat dingen in te kleuren of te schetsen, maar merk ook dat de verleiding groot is achter het scherm te blijven hangen, want die youtube-kattenfilmpjes zijn nooit ver weg. En dat is dan weer nìet bevorderlijk voor de productiviteit

Ja, MAAR…

Ondanks dat ik super blij ben met de investering, merk ik ook iets anders. Ja, het is geweldig dat ik nu mobieler ben qua werken, dat ik op de bank kan zitten kleuren èn dat het allemaal zo snel en makkelijk gaat. Maar dat ‘snel en makkelijk’, kan dat ook een nadeel zijn? (vroeg zij zich af nàdat ze de dure gadget had gekocht ;)). Ik ben er nog niet helemaal over uit, maar ik merk dat ik na een paar uur Ipad, behoefte heb aan verf en inkt en rommel. Het is niet altijd snel en makkelijk om iets te maken, en als ik begin te denken dat dat wel zo is, wordt mijn werk daar beter van? Ik geloof het niet. Ik probeer de Ipad te zien als een handige aanvulling op mijn werk, een gereedschap om te gebruiken. En nòg een extra scherm om kattenfilmpjes op te kijken, natuurlijk

Zo, dus dat. Al met al ben ik er heel blij mee. Ik heb de Ipad Pro, 10.5 inch, met een appel pencil er bij. Nu ga ik even snel (en makkelijk?) een tekening maken voor bij dit stukje, op de Ipad!

Overweeg jij er één te kopen? of heb je er één en wat zijn je ervaringen?

Let me know!

xx

Anne

3 thoughts on “De Ipad pro | 5 overdenkingen”

  1. Papier en inktvlekken op de vingers…je wil niet meer zonder. Maar inmiddels wil ik ook niet meer zonder de IPad pro plus de Apple Pencil. En: waarom kiezen? Kiezen hoeft lekker niet, we doen het gewoon allebei. Op papier (heerlijk) en op de IPad pro (ook heerlijk).

Geef een reactie