Geïllustreerde lente

Het is lente, en dat betekent in Groningen dat studenten in de deuropening van hun huis gaan zitten met kratten bier, en er moet en zal gebarbecued worden in het park.

Ik speelde al langer met het idee een Lente-illustratie te maken. Ooit maakte ik dit;

Het was voor een wedstrijd, waar ik nooit meer wat van hoorde overigens, maar hij belandde uiteindelijk op de Grote Rotterdamse Kunstkalender 2016 en ik ben er erg tevreden over.

Hij heeft een zomer-achtige vibe, en zo ontstond het idee of het leuk was om een serie te maken.

Dus de lente! Dat betekent roze en groen, en mensen op terrasjes (met jassen aan, maar toch; op terrasjes!) en veel bedrijvigheid in het park. Ik schets eerst met pen of potlood, expres niet te netjes. Daarna met inkt de lijntjes, en dan de rest…

Ik deelde op facebook een filmpje van de making-of, wat je hier kunt zien is dat de illustratie uit zowel digitale technieken als handgemaakte stukjes bestaat.

Als het alleen maar digitaal is, vind ik het te plat en te glad worden. Dus scan ik stukjes beschilderd papier in om het wat meer karakter te geven.

Een digitale illustratie kun je natuurlijk pas vasthouden als er geprint is, dus ik ging ook nog even langs de printer met mooi papier. Dit is hem geworden!

En omdat die etsy-shop van mij vol moet, is hij daar nu te koop (En ook een leuke combi-deal van zowel de zomer als lente illustratie, kun je weer even vooruit!)

Vinden jullie dit soort making-of’s leuk? Laat het me vooral weten in de comments!

Tot de volgende!

Liefs, Anne

Ps. Omdat het een serie moet worden, komen er dus ook nog een herfst en een winter-prent bij! Maar eerst nog niet hoor, want nu is het lente! ha!

Geef een reactie