Illustratorleven update: Boekjes en boeken

Een korte update over het leven van deze bloggende illustrator, met als terugkerend thema: Boeken!

Ik werk aan nieuwe boekjes, en met ‘Werk aan’ bedoel ik dat ik lijstjes maak van alles wat er moet gebeuren, daar dan één dingetje van doe, en dan weer word opgeslokt door urgent werk dat een deadline heeft en nú af moet. Dus het duurt langer dan ik zou willen (is dat niet met alles in het leven zo?)

De boekjes die op de planning staan: Een verzameling (engelstalige) korte verhalen, dit wordt de cover:

Eventueel een boekje met dagboek-strips

(met stripjes zoals dit)

cartoon uit ‘Millennial Madness’ deel 1

..En een nieuwe ‘Millennial Madness’. (‘Nieuw’ omdat ik er vorig jaar ook eentje maakte) Mogelijk combineer ik de dagboek-strips met millennial Madness, zou kunnen.

Ter inspiratie (en omdat ik jarig was) kocht ik boekjes van anderen, dat is altijd een goed idee (want je steunt een small business owner)

Boekjes van Lizzy Stewart, Giulia Sagramola en Kristyna Baczynski

Aansluitend bij het boeken-thema van deze post: vorige week deed ik in hoog tempo een opdracht voor uitgeverij Loopvis. Het was best wel een droom-opdracht want veel vrijheid, eigen inbreng én een boekje! Of ik illustraties kon maken voor een boekje over ‘Frituurverlangen’. Maar natuurlijk. Bijkomend voordeel/nadeel was dat ik na een dag aan dit boekje werken heel veel zin had in patat.

Hij is al te bestellen in de kakkerlakjes-webshop

En dan nog even over een illustratie-prijs. Ik schreeuwde het al over ongeveer al mijn social media, maar ook nog even hier voor de volledigheid: Ik won afgelopen maand een Zilveren penseel voor de tekeningen in de Bromvliegzwaan! Toch leuk, hij glimt me tegemoet vanuit zijn doosje (de penseel, niet de bromvliegzwaan)

De winst van de penseel leidt sindsdien tot leuke nieuwe dingen, daarover ongetwijfeld later meer.

En dus is het opeens zomer. Zolang de temperaturen onder de 25 graden blijven is het te doen in de studio, en anders verplaats ik me naar het park. Stiften mee, schetsboek, ijsthee. Helemaal prima, ik ben een happy illustrator.

Geef een reactie