#llustratorlife |November 2019 | Plaatjes & praatjes

Beste lezer,

Zal ik eens iets zeggen wat je deze week nog niet eerder hebt gehoord? 

“OH JEETJE HOE KAN HET OPEENS DECEMBER ZIJN!? STOP DE TIJD WAT IS DEZE!?!”

Zo. Hebben we dat gehad.

Dit is een terugblik op het eveneens gevarieerde illustrator-leven dat ik leidde in November 2019.

Eerst maar eens wat plaatjes. Want dat is tenslotte mijn werk.

Illustratie voor ‘Lezen Magazine’. Ik werd deze zomer door ze geïnterviewd, en toen voor dit nummer gevraagd om een tekening te maken. Leuk hoe van het één het ander komt. 

Een illustratie over gender neutraal speelgoed voor het AD

Illustratie voor het FD, over een vrouw die fantaseert over de verschillende vormen die haar leven aan zou kunnen nemen. En iedereen om haar heen maar roepen “Maar je leven is allang begonnen!”. Ik vond het herkenbaar, en tekende deze dromende vrouw. Lichtelijk geïnspireerd op ‘Der Wanderer über dem Nebelmeer’. 

En toen ik toch bezig was, tekende ik nóg een vrouw, ook erg geïnspireerd op diezelfde Wanderer. Maar dan voor mezelf (en ik ben het stiekem ook zelf). 

Ook las ik deze maand een stripboek, ‘Heimat’ van Nora Krug. De tekenaar onderzoekt haar Duitse afkomst, op een mooie manier met oude foto’s, documenten, interviews. En strips. Af en toe was ik even de draad kwijt van wie ook weer wie was, maar zeker een aanrader! En ik vermoed ergens naar welk schilderij ze heeft gekeken ter inspiratie voor de cover….

ALINE is er! Ze was er natuurlijk al, maar nu daadwerkelijk in gedrukte vorm! Ik reisde naar Amsterdam om samen met de anderen een expositie op te bouwen, samen te eten, over zakelijke dingen te praten, en uiteindelijk om Aline te presenteren! We kregen veel aandacht, bijvoorbeeld in de Volkskrant en NRC

De presentatie was druk bezocht, en we verkochten veel abonnementen (en als je denkt ‘Hé, doe mij ook zo’n abonnement’ mail dan naar redactie@aline.email)

Verder schilderde ik verscheidenen honden. Ik ga hier spoedig een blogpost over schrijven, voor meer info en plaatjes, maar hier is alvast een leuke Pinscher, een Sint Bernhard en een Airedale 

Even een levenswijsheid van John de supermarktmanager tussendoor. 

 Aan het eind van de maand ging ik wéér naar Amsterdam. Dit keer om deel te nemen aan een panel-gesprek over illustratie en creatief ondernemerschap, georganiseerd door hard//hoofd. Het was in Pakhuis de Zwijger, en de zaal zat vol. Stiekem vind ik het heel leuk om op een podium te staan tetteren over iets waar ik verstand van (meen te) heb(ben), dus dit was een goede avond. Je kunt de opname van de avond hier terugkijken

Ik maakte een stripje voor de Hanzemag. Dit is lichtelijk autobiografisch geïnspireerd

Maakte nog meer strips, over een licht ontvlambare Bedwants. Binnenkort meer over deze

En nu is het dus december (“OH JEETJE HOE DAN” jaahaa, we weten het) en wordt er als altijd vrolijk door getekend, én met het einde van het jaar in zicht heb ik nog een paar dingen die ik in 2019 op deze blog wil zetten, dus de komende tijd kun je je voorbereiden op: 

  • Wat is dat toch met die honden?
  • Wat is er terecht gekomen van mijn plannen voor 2019?
  • Wat gaan we doen in 2020? 

Nog best wat te doen, dus. Ik ga snel weer aan het werk!

Tot de volgende

Liefs,

Geef een reactie