Monsters in Amsterdam deel 2

Waar waren we gebleven?

Ik schreef al dat ik een week in Amsterdam zat, Monsters te tekenen bij WGkunst. Inmiddels ben ik weer terug in het hoge noorden, maar ik deel graag de resultaten en de vele monsters die er tijdens de week behaald werden! 🙂

Anne, Peter de Wit en Merel Barends aan het werk

Vorige keer schreef ik dat ik een grooot schilderij wilde maken, geïnspireerd door Dace en Merel. Normaal werk ik nooit groot (want eng, en geen plek, en waarom zou ik!?) maar nu moesten we naast een tijdschrift, ook een volwaardige expositie maken. Dus ik ging schilderen.

Ik vind maskers fascinerend, en besloot daar iets mee te doen. Niet tè lang over nagedacht, we tekenen deze week volgens het credo ‘Wat het is, dat is het’. We gaan niet eindeloos opnieuw beginnen want dan komt die expo nooit vol. Dus ik schilderen, je kon er in de vorige post al een filmpje van zien.

Het eindresultaat, mèt de echte maskers er naast
De maskers

De volgende dag maakte ik nog een inkttekening van dezelfde scène, maar dan een moment later. De maskers zijn af, de stemming is grauw, de huiskamer nog even burgerlijk…

Links de cover voor een strip die Wasco, Lae en ik samen maakten, rechts de inkttekening geïnspireerd op het schilderij

Ik tekende verder aan de dagstrip (Waar ik nog een boekje van ga maken!)

Jeroen maakte een leuke handpop, Wasco schilderde 10 papieren vol…

Handpop
Wasco werkt gròòt, Windig werkt kleiner

Ik had deze week het gevoel alsof ik weer eventjes op een academie zat. Het is zo leuk en leerzaam om te zien hoe anderen werken, te praten over ieders werkwijze, elkaars tekeningen te analyseren,het was zò tof om bij te zijn!

Wasco en ik rondden onze gezamenlijke strip af, binnenkort te lezen in het uiteindelijke monster-tijdschrift!

Links Wasco, rechts Anne

We bedachten dat het mooi zou zijn om kleurvlakken op de muren te schilderen, om een beetje eenheid te creeëren in de expo. En die kleurvlakken mochten dan weer de vorm van een monster hebben! 

De dag van de opening begonnen we de druk wat meer te voelen.

drukte en laatste loodjes

Iedereen liep opeens rond met hamers, waterpassen, rollen tape en rollers met verf.

Rommel op mijn werkplek
tegeltjes aan de muur, dit wordt het schutblad in het tijdschrift

Jeroen schilderde op de ochtend van de expo nog 3 schilderijtjes, Elianne, Wasco en ik leverden nog wat last-minute-tegetjes voor bij de verzameling die er al was…

De sigaren/monsterdoosjes zetten we heel expositie-waardig op een witte ondergrond..

En toen was het zover!!

 De mensen liepen binnen, Wasco hield een praatje, we kregen bloemen, en de tijd vloog voorbij. Er werden kunstwerken verkocht, we dronken drankjes, en maakten een groepsfoto.

(bijna) alle tekenaars vlnr; Wasco, Lae Schäfer, Jeroen Funke, Elianne Gerrits, Anne Stalinski, Dace Sietina, Peter de Wit, Merel Barends en René Windig. Niet op de foto; Tommy A.

En toen moest ik er snel vandoor, om een overvolle trein te halen terug naar het Noorden. Wat een week! Wat fijn om er bij te mogen zijn!

EN! het is nog niet helemaal klaar, want dat tijdschrift wat we dus maakten, dat is nog niet gedrukt. Dat gaat binnenkort gebeuren, en dan wordt het gepresenteerd op 30 April, wederom bij WGkunst, en je kunt het kopen!

Tot die datum is de expo ook nog te zien, dus mocht je in Amsterdam zijn, ga vooral langs!

1 thought on “Monsters in Amsterdam deel 2”

Geef een reactie