Portugal Dagboek – Strip van de week #26

Hallo!

Vorige week was ik een paar dagen op vakantie, en hield natuurlijk een stripdagboek bij (dat kun je hier onder lezen, ik ga eerst nog wat typen over vakantie en inspiratie en traveldiaries enzo ;))

“Vakantie” klinkt mij al snel als ‘Niks doen en bij een zwembad zitten’ in de oren. Dat deden we dus niet (lijkt me eventueel best leuk om ook eens te doen – het zwembad-ding-, maar denk dat ik er te onrustig voor ben). We gingen naar Portugal (Want zon!) en propten zoveel mogelijk activiteiten en stapjes in 4 dagen.

Ik kan altijd goed werken op vakantie. Dat had ik als kind al. Gingen we drie weken naar een waddeneiland, borrelde er opeens een mij onbekende ambitie in me op en ging ik in die drie weken een strip tekenen. Die ik dan ook weer liet vallen zodra de vakantie voorbij was. Een afgebakende periode waarin er niets anders werk-gerelateerd op het programma staat is schijnbaar goed voor de productie en de inspiratie. Een beetje paradoxaal, dat wel. Even niet hoeven tekenen, leidt juist tot tekenen…

Wat ook prettig is, is dat een ‘reisdagboek’ automatisch een narratief heeft. Als het goed is zie je constant nieuwe dingen, zijn je observaties scherper, en ga je minder gestructureerd door je dag heen dan thuis. Wat vanuit strip-oogpunt ook leuk is (en vanuit persoonlijk oogpunt iets minder) is dat er al-tijd ruzies en irritaties zijn op vakantie. Heerlijk om over te tekenen.

Afijn, we waren 5 dagen op pad en ik vulde een schrift van 36 bladzijdes, hier een paar scans en tekeningen, hoop dat jullie het leuk vinden om te zien!

Liefs,
A

Geef een reactie