September illustratorlife update | Het klimaat en alledaagse zaken

Hi there!

Nou, de zomer is weer voorbij. Het was mooi en warm. Vooral warm. De kamerplanten in mijn atelier hebben het ternauwernood overleefd.

Die warmte, dat vind ik een ding. Ik maak me best druk om klimaatverandering (want daarom hebben we zulke warme zomers), maar vind het desalniettemin moeilijk er iets over te zeggen. Er zijn zoveel interessante en slimme mensen en accounts die veel verstand hebben van het klimaat en daar intelligente dingen over de wereld in slingeren. Soms als ik door Instagram scroll lijkt het alsof iedereen de hele tijd ‘woke’ en betrokken is, en hun mening super goed kan formuleren, tevens activistisch optreedt om die mening kracht bij te zetten. Ik ben daar niet zo goed in. Ben meestal toch meer een toeschouwer. Wel eentje die steeds veganistischer eet, plastic opruimt en zo min mogelijk vliegt, dat wel.

Tijdens de laatste mini hittegolf zat ik in Amsterdam voor een teken-project. Wasco, Jeroen Funke, Typex, Ludwig Volbeda, Shamisa DeBroey, Charlotte Dumortier, Sanne Boekel en ik zijn een tijdschrift begonnen! Ze heet ALINE (Je kunt ons nog steunen als je wilt) 10 dagen zaten we samen om er aan te tekenen.

En het was dus warm. En de amazone stond in de fik. Het inspireerde me tot een strip. Die écht over klimaatverandering gaat, maar ook over mijn onhandigheid daar iets van te vinden, en over dat dát dan weer onhandig is. Afijn, ALINE verschijnt op 15 november en je mag langskomen!

Gaan er ook dingen goed? Nou, ook wel. Hier zijn een paar ingekleurde bladzijdes van het supermarktboek bijvoorbeeld!

Hier zijn een paar mooie boeken die ik kocht/kreeg de afgelopen tijd.

Een paar tekeningen die ik deze zomer voor het AD maakte

Tot zover de update, tot de volgende!

Geef een reactie