Strip publiceren op PulpDeLuxe!

Een tijd geleden kreeg ik een mail van Pulpdeluxe, of ik een online beeldverhaal bij hen wilde publiceren. Ik volg pulpdeluxe al lang en bewonder vele tekenaars wiens werk ze publiceren. Dus dat wilde ik wel, Anne was blij!

Maar welk verhaal dan? Iets over de supermarkt? Nee, dat is nog niet af. Iets anders dan? Ik stuurde een strip op die ik twee jaar geleden maakte maar nooit ergens gepubliceerd kreeg (ook niet erg hard achteraan gegaan, eerlijk is eerlijk) 

Twee bladzijdes in zwart-wit

Het is een verhaal over een jongen die een gat graaft in de woestijn. Ik had het beeld in mijn hoofd van ene David die aan het graven is, en verzon er zussen en een vriendinnetje bij. En zo ontstond de rest, het ging eigenlijk heel natuurlijk. Ik heb graag dat iedereen mijn strips begrijpt en dat niemand kan zeggen ‘Nou nou Anne, hier ben je toch wel erg onduidelijk’. Maar bij dit verhaal had ik daar minder last van. Mensen die het tot nu toe gelezen hebben, hadden allemaal heel verschillende gedachtes bij waar het eigenlijk over gaat, en dat vind ik alleen maar mooi!

De strip moest nog wel even ingekleurd worden.

Verschillende kleuren

Een strip benader ik wat kleur betreft anders dan een illustratie, want je moet de kleur en techniek bladzijdes lang kunnen volhouden, en het moet gedurende het hele verhaal werken. Dus dat betekent heul veul uitproberen totdat het er een beetje fatsoenlijk uitziet. 

materiaalproeven

Het belangrijkste vond ik om het niet te stijfjes te maken, maar het ook leesbaar te houden. Wild smeren met verf is ziet er lekker los uit, maar is niet erg leesbaar. Uiteindelijk besloot ik de lijntekeningen her en der wat vegen inkt te geven, en dat dan digitaal in te kleuren. Met een beperkt aantal kleuren natuurlijk, want dat geeft een eenheid.

Het oranje en blauw past goed bij elkaar (kleurenleer! heuj!) en ik kon er zowel de scènes overdag als de scènes ’s avonds inkleuren

En nu is het verhaal dus af!! Ik ben er stiekem wel trots op, het staat dus maar mooi op een èchte beeldverhalen-site waar iedereen het kan lezen. Dus doe dat, als je nieuwsgierig bent geworden, hier!

Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden!

tot de volgende!

Liefs, Anne

Geef een reactie