Tijdreizen | Morning Pages

Konden we maar tijdreizen he? Zoals in interstellar of in Donny Darko (alhoewel, daar levert het uiteindelijk niet per se een andere uitkomst op. Sorry voor de spoiler). 

Wat wil je weten van de toekomst? Of die verbouwing ooit af zal zijn. Of je kinderen zult krijgen (En met wie dan!?!) Of we in 2028 inmiddels allemaal een vaccin hebben gekregen? Het zou rust geven, te weten hoe de dingen over x-aantal tijd zijn. 

Ik zou momenteel ook graag even vooruitspoelen. Maar niet om grootse antwoorden te halen (alhoewel ik ook benieuwd ben of ik kinderen krijg en met wie en of we tegen die tijd gevaccineerd zijn). Momenteel word ik geplaagd door een simpel edoch prangend vraagstuk: Welke kleuren moet ik gebruiken voor het inkleuren van een kinderboek?

Een nieuw kinderboek moet geïllustreerd worden (top!) en ditmaal in full-colour. De mogelijkheden eindeloos, de twijfel evenzo. Ik twijfel omdat ik nú een keuze moet maken waar ik in de toekomst óók nog blij van word. Want kleuren zijn soms net als modetrends of snacks. Het ene moment vind je ze mooi/smakelijk en een maand later vind je ze lelijk en vies. Dat wil ik niet, want over een maand moet er al een deel getekend zijn, en kunnen de plannen niet meer omgegooid worden.

Misschien maar niet teveel rekening houden met die Anne-uit-de-toekomst. Ik denk dat het een palet wordt wat me momenteel aanspreekt. Ik zal een vriendelijk briefje schrijven voor mezelf in de toekomst, waarop ik uitleg dat deze kleuren geschikt zijn. We kunnen niet tijdreizen dus hier moet je het mee doen.

irritant, maar waar. En daarmee ook een geruststelling. 

groetjes, 

Anne

Ps. De blogs in de categorie ‘Morning Pages’ zijn korte meanderende stukjes die ik eerst in mijn schetsboek scheef als morning pages, en ze vervolgens omzette naar een blog. 

Geef een reactie