Zomerperikelen en waar ben ik mee bezig | illustratorlife update

Hallo kijkbuiskinderen,

Het is zomer, en het is heet. Volgens mij geldt dat voor iedereen op de wereld, als ik mijn instagram-stories mag geloven 😉

Het leek me tijd weer eens een hak-op-de-tak update te schrijven over het (illustrator)leven.

Op de youtubes 

Laatst gaf ik een praatje tijdens een avond in Pakhuis de Zwijger. Barbara Stok was de hoofdgast en mocht een ‘veelbelovend talent’ aan het woord laten. En dat was ik! Vond ik heel spannend natuurlijk, maar ook leuk. Het werd live gestreamd en de stream staat nu op youtube, dus voor wie het interessant vind…;)

(Het ìs heel interessant want Barbara zegt allemaal zinnige dingen over werkdruk en afzondering en de waarde van succes en artistieke vertwijfeling. En dan kom ik nog even vertellen over ‘Super’ en over mijn instagram-famous zus. Ik kom rond de 50e minuut in beeld)

Kantoor

Sinds een tijdje heb ik weer een werkruimte buitenshuis. Het staat in de planning om daar hele stijlvolle foto’s van te maken en die dan hier te delen samen met een vrolijk verhaaltje over de voordelen van zo’n werkruimte.

De studio! Ik huur een ruimte samen met een vriendin, maar ik heb natuurlijk weer twee bureaus nodig!

Maar de afgelopen weken had de werkruimte vooral één heel groot alle-voordelen-wegstrepend-nadeel: Het was er warm. Te warm. Raam open, ventilator aan, om 7 uur ’s ochtends beginnen in je korte broek en bh helpt allemaal niks. Het is er niet te wezen. Dus zat en zit ik weer thuis, waar het koel en aangenaam is.

De Ipad

Ik ben verknocht aan mijn Ipad, hij maakt mijn leven zoveel makkelijker. Soms bijna tè makkelijk. Waar je in het echte leven met echte verf denkt ‘Meh, ik heb nu geen tijd om mijn kwasten te pakken, een pot water te regelen, te gaan zitten, papier te snijden, te schilderen…’. Terwijl je in Procreate gewoon hup-1-2-3 een verfstreep-effect hebt. Ik vond dit een mooi plaatje geworden…

 

…Maar vroeg me ook af hoe het er uit zou zien met echte verf. Omgekeerde wereld, normaal teken ik iets met de hand en ga het dan digitaal finetunen. Maar waarom niet andersom?

Dat water is een terugkerend thema trouwens, de laatste tijd…

Nog een tekening met water, gemaakt voor bij een artikel over heimwee 

Kinderboek

Verder ben ik bezig met het illustreren van een KINDERBOEK! wat ik heel erg tof vind om te doen. Het is geschreven door Arend van Dam en wordt dit najaar uitgegeven door Holkema & Warendorf. Het gaat over de Nederlandse Taal en as we all know, ik hou van taal! Goede match dus. De cover en het folder-beeld zijn al lang af, maar de rest wordt nog aan gewerkt 😉

In de zomer lijkt alles langzamer te gaan. De stad is rustig, het tempo ligt lager. En om heel eerlijk te zijn…ik vind het wel lekker! Niet te veel afspraken, niet te veel drukte. Ik heb eindelijk het gevoel dat ik rustig mijn planning kan doorlopen en alles af krijg, ook als ik nìet de hele tijd gefocust en gestresst en druk ben. Dit wil ik eigenlijk wel zo houden…

Tot de volgende!

liefs,

Anne

Geef een reactie