#100dayProject | Wat?

Een tijdje geleden las ik over het #100dayproject. Project verzinnen, het elke dag doen 100 dagen lang, en opeens heb je een stapel werk. Leek me wel wat.

Mààr de vorige keer dat ik zo’n x-aantal-dagen-project deed (dat was inktober) hield ik het niet vol. Dit keer wilde ik het anders aanpakken. Na inktober had ik wel enig idee waarom ik toen de mist in ging: ik was niet goed voorbereid, ik wist niet waaròm ik het eigenlijk deed en het onderwerp was te breed.

Dus dit keer ga ik iets doen wat simpel en duidelijk edoch breed is, en waarvan ik weet waarom het nuttig is dat ik het doe. Ik ga 100 poppetjes tekenen! Of, #100daysofpeople (want volgens de #100dayproject-bedenkers moet je vooral een hashtag voor je project verzinnen).

Als ik een groep mensen teken, teken ik vaak dezelfde soort poppetjes. Zelfde kapsels, zelfde lichaamsbouw, zelfde leeftijd. Dus hoe tof zou het zijn om een archief te creëren met poppetjes die ik kan gebruiken als ik even geen diversiteit-inspiratie heb?

Dus dat. Tot nu toe gaat het lekker. Ik heb er nog niet zoveel van laten zien, wilde het eerst een tijdje volhouden voor ik het online zet. Overigens hou ik me niet aan één tekening per dag, ik maak gewoon 100 poppetjes en dan zien we wel weer verder.

In eerste instantie had ik bedacht dat ik zowel qua materiaal als qua poppetjes lekker divers te werk zou gaan. Verf, inkt, digitaal…

 

Maar toen ging ik me afvragen of het dan niet meer een stijlexperiment wordt…Terwijl ik juist wil leren variëren op de personages die ik teken, niet op de materialen die ik gebruik.

Misschien is het beter om lekker back to basic te gaan? Zwart-wit, met kroontjespen en inkt, diverse types te tekenen…

Misschien denk ik er volgende week weer anders over, maar dat is niet zo erg, want ik moet toch 100 dingen maken, tijd genoeg. Binnenkort weer een update! En in de tussentijd post ik er vast ook over op instagram

1 thought on “#100dayProject | Wat?”

Geef een reactie