5 dingen die mijn #Illustratorlife makkelijker maken

Want ik heb natuurlijk een heel zwaar leven. Deze zaken maken het illustrator bestaan leuk en licht, voor mij. Wellicht voor jou ook?

1.Een planning met heldere taakjes

Ik zeg het wel vaker (op deze blog, maar ook in het echt. Mijn vrienden worden soms een beetje moe van mijn ‘je moet gewoon een lijstje maken en dan weer een lijstje, en dan wordt je leven vanzelf overzichtelijk’-praatjes) maar een planning met heldere taakjes doet wonderen. je voelt je een stuk succesvoller als je dingen kunt afstrepen (ook al zijn het kleine dingetjes als ‘illustratie inscannen’ of ‘oud papier uitzoeken’. Check!)

2. Een materiaal voorraad…

Want als mijn favoriete tekenpen leeg is (let op! leeg! Niet kwijt…zie volgende punt ;)) kan ik gewoon een nieuwe pakken uit mijn voorraad

3…maar slechts één pen tegelijk aan de loop

Dit klinkt vast heel nerdy, maar voor mij werkt het supergoed. Ik heb maar 1 pen van een bepaalde soort tegelijk in gebruik, en die pen merk ik met een sticker of stukje tape (want anders lijken ze allemaal op elkaar en dan wordt het niks met dat 1 tegelijk gebruiken). Ik merkte dat als ik meerdere dezelfde soort pennen tegelijk gebruikte, ik ook minder zuinig op ze was. Raakte er eentje kwijt? Ach, ik heb er nog meer in mijn etui. En dat is zonde, want pennen zijn duur en als je er maar eentje hebt, ben je er een stuk zuiniger op.

4. Een plank

Een plank aan de muur. Zet ik alle rommeltjes op die mijn tafel bevolken, is de tafel weer leeg (werkt beter!) en ziet de plank er ook leuk uit.

5. Een Ipad…

Na làng twijfelen besloot ik een tijdje geleden dat ik het zou doen: investeren in een Ipad. Het maakt mijn illustratorleven op sommige vlakken een stuk leuker en makkelijker, maar er zijn ook dingen aan de Ipad waar ik minder blij mee ben. En daarover schrijf ik de volgende keer!

Wat is een gamechanger voor jou dagelijkse (creatieve) gang van zaken? let me know!

xx

Anne

Geef een reactie