Hoe te beginnen? | 5 tips

Ja hallo, daar was ik weer!

De afgelopen tijd heb ik weinig gepost, want ik was druk met opdrachten en het boek. En dan schiet die blog er al snel een beetje bij in. En hoe langer ik er niks aan doe, hoe moeilijker het wordt om het weer op te pakken.

Herkenbaar?

Ik probeerde verscheidene dingen om mezelf weer aan het schrijven te zetten, en bedacht dat dàt misschien een leuk onderwerp was voor een blogpost? 😉

Daarom vandaag een paar tips die je kunt toepassen als je wel wìlt beginnen (met tekenen, schrijven, je administratie, vormgeven, beeldhouwen, je cavia opzetten, een website bouwen etc.), maar op de één of andere manier maar niet van facebook/netflix/de bank af kunt komen. En ja, het zijn open deuren, maar wel effectieve open deuren! Leest u mee?

 

  1. Ruim je tafel op. Ja, dat helpt echt. Zet eventueel wat spullen neer waar je blij van wordt. Ook dat helpt echt.

2. Maak een wandeling en kijk hoe de buurman bezig is met blad harken.

 

3. Zet een kop thee of koffie of neem iets anders te drinken (liever geen whiskey vòòr 5 uur ’s middags)

 

4. Maak een lijstje. Maar echt. MAAK.EEN.LIJSTJE. Mensen onderschatten de kracht van dingen opschrijven, het overzicht wat het je geeft, en het genot als je iets kunt afstrepen. En als je hèèl veel dingen te doen hebt, maak dan sub-lijstjes, en dan sub-sub lijstjes, net zolang totdat je zicht hebt op wat je nou eigenlijk moet/wilt doen.

(Zet niet tè veel op je lijstje, want dan wordt het intimiderend en kom je nooit van die bank af)

5. Zet een timer! Bijvoorbeeld een pomodoro. Ik wist tot voor kort niet wat dat was, maar vond het leuk klinken. Het betekent dat je een timer zet die 25 minuten loopt. Daarna heb je 5 minuten pauze. Daarna werk je weer 25 minuten. Het klinkt suf, maar het is precies goed. 25 minuten is een overzichtelijke commitment, en als het klokje eenmaal loopt ben je maar zo 2 uur verder! Maar wel pauze nemen tussendoor, dat maakt juist dat de drempel om te beginnen laag blijft, en je extra productief bent (zegt ook de krant)

Er zijn veel pomodoro-apps voor je telefoon, of gebruik bijvoorbeeld deze website

 

Zo, en nu is het tijd om wat te gaan doen, ik ga eens beginnen met mijn tafel opruimen!

Wat zijn jouw plannen voor de week?

xx Anne

3 thoughts on “Hoe te beginnen? | 5 tips”

  1. Pingback: De blog is dood, komt dat even mooi uit!

Geef een reactie