Daily Stalinski op Paris Livre Deel 1

Bonjour! Momenteel ben ik in in Parijs aan het tekenen, en het leek me leuk om live verslag te doen van mijn belevenissen en jullie mee te laten kijken 🙂 Dus daar gaan we!

Vorig jaar Oktober ging ik naar de Frankfurter Buchmesse met de Dutch Flemish parade. Een initiatief van het Nederlands letteren fonds om Nederland op de kaart te zetten. Dat was super leuk, we maakten boekjes en deelden die uit. En dat doen we nu in Parijs nu dunnetjes over, met een iets andere bezetting, en dit keer maken we boekcovers inplaats van boekjes.

Dus, daar ging ik. ’s Ochtends vroeg weg. Ik ging met de trein dus kon niet tè veel spullen meenemen. Na lang twijfelen had ik besloten mijn tekentablet (heel handig) wèl mee te nemen, en mijn lichtbak (ook heel handig, maar ook heel kwetsbaar) thuis te laten.

teken in de trein

De Thalys reed vlot door, ik zag mooie rommelige stukken stad, in Frankrijk werd door strenge politiemannen mijn paspoort gecontroleerd en op Gare Du Nord liep ik, druk zwervers en taxichauffeurs ontwijkend, zo mijn ontvangstcomité voorbij. Wasco, Charlotte, Jeroen, Leendert en Gert Jan waren er allemaal al. Via ons hotel gingen we naar de beurs, Paris Livre, en naar onze stand.

Uitnodiging voor de beurs. Van Monsieur Hollande, jaja
Ja, dat is een vuurtoren

De opdracht is om boekomslagen te maken bij 15 klassieke Nederlandse en Franse boeken. Wij zijn ter plekke maar er zijn ook veel tekenaars die iets opsturen, wat dan door ons (of nou ja, door Wasco) ge-risograaft wordt.

Het eettentje naast onze stand.

Eenmaal op de beurs kwam ik er achter dat ik weliswaar mijn tekentablet mee had genomen, maar de bijbehorende pen was vergeten. Dus dat grote zware ding is waardeloos de komende dagen. Jammerrr. Ook werkte 1 van de risokleuren niet, en bleken we maar 5000 vellen papier te hebben (niet veel als je vier dagen lang gaat printen). Een beetje improviseren dus.

De muur met schetsen

Ik stortte mij op één van de boektitels; de drie musketiers. Dat waren er dus geen 3, hoorde ik. Er was er nog eentje, die de boel aanzwengelde. Ik vond het best lastig om iets te maken bij een boek dat ik niet zelf gelezen had. Dus ik heb geprobeerd een soort dramatische voorstelling te maken, met twee kleuren (want er was dus geen blauw).

schetsen
De uiteindelijke poster!

Er ging iets mis (of eigenlijk had ik een kleurlaag niet goed ingesteld. Eigen schuld dus) waardoor de poster iets te donker werd.

Hopelijk printen we op een later moment nog eentje met de goede kleuren, die zou er ongeveer zo uit moeten zien;

Ondertussen kregen we glaasjes jonge jenever op de stand, aten we frietjes bij het restaurant tegenover (dat de naam “Moules Frites” heeft, en ik vroeg “Hebben jullie ook iets waar geen zeedieren in verwerkt zijn?”) en werden de posters opgehangen in de vuurtoren!

De opbrengst van de (halve) dag werken; Charlotte maakte een cover voor ‘Miffy va a mer’, Jeroen voor ‘La cuisine du marché’, Luc Cromheecke voor ‘Asterix’ en ik voor ‘Les Trois Mousquetaires’

Vandaag stort ik me op een nieuwe cover voor ‘La Cuisine du marché’. Hier alvast een voorproefje;

Nu snel weer verder tekenen! Tot de volgende!

2 thoughts on “Daily Stalinski op Paris Livre Deel 1”

  1. Pingback: Daily Stalinski in Parijs, deel 2

  2. Pingback: #illustratorlife update

Geef een reactie