#illustratorlife update

Hello friends,

Normaal zet ik mijn blog-stukjes van te voren klaar, zodat er af en toe iets online komt. Maar daar ben ik nu al een tijdje niet aan toe gekomen. Dus wat nu? Een update dan maar?

Deutschland

In Maart was ik op de Leipziger Buchmesse met mijn Parade-collega’s (vorig jaar waren we in Parijs, daarover schreef ik eerder op deze blog) en dat was Super Toll. We maakten nieuwe boekcovers voor Duitse en Nederlandse klassiekers en printten die op onze geliefde risograaf, bij de stand van het Nederlands Letterenfonds. 

Vlnr: 2 mensen van het letterenfonds, een bezoeker, Anne, Wasco bezig met de risograaf, Jeroen Funke en Charlotte Dumortier. Druk aan het werk!

 

schetsen voor één van de boekcovers

De twee uiteindelijke covers, hierboven geschetst.

 

Alle posters bij elkaar

 

Ik hield natuurlijk een strip-dagboek bij (niet de hele tijd hoor, er moest ook gewerkt worden!) daar komt binnenkort een stukje van online.

Na Leipzig ging ik nog een paar dagen naar Berlijn (ook daar zijn strips van. Komt later allemaal!) en ontdekte Modulor. Dat is een warenhuis met kunstenaarsbenodigdheden/knutselspul/dingen voor modelbouw/stoffen/kantoorspullen kortom alles wat je ooit nodig denkt te hebben om iets te maken en ik werd helemaal gek. Amazing! Maar ik hield me in en kocht slechts deze bescheiden buit

Boeken

Alhoewel, bescheiden? Ik kocht de afgelopen tijd ook nog wat boeken op de Buchmesse (en op andere plekken)

En nu we het toch over boeken hebben, ik heb dit jaar mijn sportschool-abonnement opgezegd (dat ik er überhaupt één had is hilarisch, ik weet het) en het geld dat daarmee vrij kwam direct geïnvesteerd in nieuwe abonnementen: op de Wobby en op Jeroen Funke’s ‘Elke maand een boekje’-project.

Tot zover de categorie ‘Waar Anne zoal haar geld aan uitgeeft’. Het inspireert me enorm, al die boekjes, ik wil dan ook direct zelf aan de slag met leuke nieuwe zines… 

Supermarktboek

Maar voorlopig focus ik me vooral op het gròte boek-project: Het supermarktboek. Daarover wil ik ook snel een update schrijven. Ik zit er lekker in, maar oh jongens, het is een bumpy road. Toen ik mijn subsidie aanvraag indiende had ik daar een keurige planning bij gemaakt. Ha! volgens die bewuste planning had het boek al ongeveer in de winkel moeten liggen. Neen, daar zijn we nog lang niet.

Verder ging er een grote opdracht niet door, waar ik best sneu over was. Wèl tekende ik de cover voor HP/de Tijd. Ook best leuk. Alles in balans. 

Verder is het illustratorleven goed en fijn. Soms als ik het thuis zitten werken zat ben, ga ik naar de Ikea om in het restaurant te zitten werken (op de Ipad!) Ik kan het aanraden, lekker gluren naar je medemens en gratis thee als je IKEA Family lid bent (wat ieder zichzelf respecterend mens zou moeten zijn!)

En dan nog een #100dayproject.

Wie mij een beetje kent weet dat ik hou van dit soort online challenges (zoals Inktober). Wie mij een beetje kent weet ook dat ik ze vaak niet afmaak. Wat ik zèlf dan weer heel vreemd vind want ik ben toch een zeer gedisciplineerd mensch!?

Op internet kwam ik het #100dayproject tegen, en ach, we proberen het maar weer eens. Ik ga 100 dagen lang elke dag een poppetje tekenen. Veel verschillende materialen, vormen, hoofden. En dat is handig want dan kan ik uit die stapel putten, als ik figuren in mijn supermarkt-bladzijdes moet tekenen.

 

 

 

4 thoughts on “#illustratorlife update”

  1. Ik ben echt ontzettend benieuwd naar je boek Anne!! Ook zo leuk dat je al die boeken mocht illustreren, ik vind alternatieve boekomslagen voor klassiekers altijd zo leuk.

Geef een reactie