Eén hoofdpersoon? | Anne maakt een boek #6

Tijd voor weer een update over het supermarktboek.

Planning is een ding, jongens. Toen ik mijn subsidie-aanvraag indiende maakte ik daarbij een keurige planning, en volgens die planning zou ik inmiddels bezig moeten zijn met het inkten van mijn bladzijdes en het inkleuren.

Maar nee dus. De planning hield geen rekening met freelance-drukte, stemmingswisselingen èn een nieuwe draai aan het storyboard.

In vorige afleveringen van deze serie schreef ik dat ik niet wist hoe het verhaal moest aflopen, en dat ik besloot eerst mijn personages beter te leren kennen.

 

‘Waarom maak je het kassameisje niet je hoofdpersoon?’. 

Ik had een gesprek met De Uitgever (met hoofdletters ja, want ik vind een echte uitgever wel iets wat je met hoofdletters mag schrijven). Ik staarde me blind op het originele idee; een mozaiëk-verhaal over 5 personages. In mijn hoofd was dat de enige mogelijke vorm… maar wat als ik inderdaad het kassameisje de hoofdpersoon zou maken?

Ik dacht er over na… 1 hoofdpersoon is veel logischer dan 5 halve hoofdpersonen. Bovendien zou het heel logisch zijn, want ze is het interessantste personage, degene waar ik me het makkelijkst in kan verplaatsen (en dus hopelijk zo realistisch mogelijk over kan tekenen) èn ze is de hele dag in die supermarkt aanwezig. Er stond me nog maar één ding te doen; het kassameisje in kaart brengen.

Zoals ik al eerder zei, is dit project vooral heel veel schrijven en schrappen. Maar als tekenaar wil je toch ook wel eens tekenen…en dus maakte ik tijdens mijn week in de Torenkamer een strip over hoe ik worstel met mijn strippersonage (lekker meta, dit). Het was een experiment, niet heel serieus, maar toch had ik opeens het gevoel meer grip op het personage te hebben. èn het leek me leuk om te delen. Weer een nieuw stukje in de grillige weg richting mijn uiteindelijke graphic novel…

Hieronder de ‘strip over de strip’. Ik ben hard bezig het storyboard aan te passen naar een versie met 1 hoofdpersoon in plaats van 5. Dat wil ik eind dit jaar (en dat is al snel!) af hebben. En dan maar een nieuwe planning maken?

Tot zover de update.

(inmiddels heeft ze bijna een naam en een gezicht! :))

xx Anne

1 thought on “Eén hoofdpersoon? | Anne maakt een boek #6”

  1. Pingback: Supermarkt update #7 Anne maakt een boek

Geef een reactie