Supermarkt update #7 Anne maakt een boek

Hoe is het eigenlijk met je boek, Anne?

Nou, dat zal ik je vertellen.

Wel goed, alleen het duurt allemaal 10 keer langer dan ik dacht. Schijnt er wel een beetje bij te horen trouwens, ik hoor nooit een tekenaar zeggen ‘Zo grappig, ik was vier maanden eerder klaar dan ik had gedacht’.

Ik zit in de fase “Het storyboard is klaar, maar ik weet niet of het helemaal goed is zo, dus ga ik maar andere dingen doen die ook moeten gebeuren”

En die andere zaken zijn ook heus belangrijk. Ik ben nu vooral bezig met een kleurenpalet en stijl vaststellen. Potlood of pen? Inktvegen of niet? wel of geen kaders?

Het voelt alsof ik de personages steeds beter ken. Ik ben al een jaar met ze bezig, dus misschien niet zo gek. Onlangs bladerde ik door de schetsen die ik eind vorig jaar maakte. Ik was toen aan het worstelen met hoe het hoofdpersonage er uit zou zien. Inmiddels heeft ze een hoofd, een kapsel, een bril, een naam. Ze is helemaal af, en het voelt gek dat ik vorig jaar nog niet wist wie ze was.

Qua kleurenpalet ben ik er nog niet helemaal over uit. Ik (Her)lees veel strips, en probeer uit te pluizen hoe die in elkaar zitten qua techniek en kleur. Het moet een kleurenpalet zijn waarmee ik de veelkleurigheid van de supermarkt laat zien, maar waardoor niet elke bladzijde op een ontplofte kleurdoos lijkt. Of moet het juist verstild en fletser, omdat de supermarkt voor het hoofdpersonage voor herhaling en routine staat? Ik ben er bìjna over uit. Hier zijn alvast een brood en een bakje krabsalade!

Ik maak ook af en toe gifjes van iets wat met het verhaal te maken heeft, dat kun je het beste volgen via de speciale instagram van het project

tot zover de update, tot de volgende!

 

xx

Anne

3 thoughts on “Supermarkt update #7 Anne maakt een boek”

  1. Superleuk om met je mee op reis te kunnen gaan op weg naar je eerste grote boek! Het ziet er ALLEMAAL supertof uit. Maak vooral plezier, het komt hoe dan ook wel goed!!!
    (En Potloodlijnen met computerinkleuring is altijd fijn)

  2. Pingback: Anne maakt een boek #8

Geef een reactie