Schetsboek maand #4 | Al mijn schetsboeken

Hi there,

Een maand heb ik dingen gepost over schetsboeken, en vandaag laat ik jullie zien hoe het met de schetsboeken in mìjn leven staat. Ik heb er nogal veel tegelijk aan de loop. Dat is nooit helemaal de bedoeling, maar het gebeurt toch. Ik zoek nog naar het perfecte systeem waarin geen goed idee verloren gaat, maar waarin de papierverspilling ook binnen de perken blijft…zonder veel succes tot nu toe 😉 

Het A5-schetsboek 

Ik heb altijd een A5-dummy waar ik in werk. Het is een prettig formaat: groot genoeg om een fatsoenlijke tekening in te maken, compact genoeg om mee te nemen. Dit zou een beetje het middelpunt van al mijn schetsboeken moeten zijn (hij heeft zelfs een inhoudsopgave!) maar soms vergeet ik het ding een week, en al met al duurt het best lang voor hij vol is. (hier blader ik de vorige door)

Mini schetsboek

Deze zit in mijn tas, en ik teken er graag met stiften in, want zo’n klein blaadje is lekker snel vol. Ze gaan er snel doorheen, mijn verzameling groeit

Typografie-boek

Leuk, dacht ik, in dit ruitjesboek ga ik mijn letter-skills oefenen

Zwart-wit

In dit boek alleen maar zwart-wit tekeningen, en die ga ik uiteindelijk gebruiken voor een zine

 

stripdagboek

In dit boek teken ik dagboek-strips. Sommigen eindigen op deze blog, andere zullen (hopelijk) nooit door iemand gelezen worden 😉

 

Schrijfboek

Niet echt een schetsboek, nee, maar wel handig! Ik heb nog twee schriften voor alles wat zich beter in tekst dan in plaatjes laat documenteren. (grote voor thuis, kleine voor onderweg)

Tot zover mijn verzameling!

Heb jij een systeem van hoe je je ideeën documenteert? Houdt je het bij één schetsboek of meerdere?

Liefs,

Anne

1 thought on “Schetsboek maand #4 | Al mijn schetsboeken”

  1. Pingback: tekengids deel 1: een schetsboekje bijhouden - dingen van inge

Geef een reactie