30 x hetzelfde

Op de kunstacademie kreeg ik vaak hetzelfde soort commentaar.

“Neem nou eens de tijd”

“Doe eens rustig”

“Focus je eens wat langer op één ding”

Voor zover bekend heb ik geen adhd, maar ik vond het destijds wel lastig om me langere tijd in iets vast te bijten. Mijn geest verlangt afwisseling, schijnbaar. Gelukkig is het illustrator-leven afwisselend en meeslepend 😉

Het leek me interessant mezelf te dwingen een aantal keer hetzelfde te doen. Gewoon om te kijken of juist in de herhaling iets interessants kan ontstaan. Dus nam ik me voor in April elke dag dezelfde tekening te maken. Maar dan wel steeds een andere variatie. Ofwel: Het huisje blijft hetzelfde, de rest mag ik anders doen.

Deed ik het trouw elke dag? Neen. Ik kan het schijnbaar niet: Elke dag iets doen. Ik probeerde het al eerder. En nog eens. Maar ik lijk er niet voor gebouwd. Of ik heb de juiste routine nog niet gevonden. Ik voel me fijner bij in één keer 5 dingen maken, schijnbaar. En zo kwam ik uiteindelijk toch op 30 tekeningen. En daar maakte ik een gifje van, waar ik stiekem best tevreden mee ben.

Little house on the prairie, maar dan anders

xx A

Geef een reactie