Hoe staat het met die goede voornemens?…

Hallo daar, leuk dat je hier weer leest!

Ik houd van lijstjes dus natùùrlijk maak ik elk jaar lijsten met voornemens, doelen, subdoelen…en dat is dan veel te veel en te overweldigend en denk ik ‘Wààrom doe ik dit!?’ en uiteindelijk kom ik tot een kort en bondig lijstje van dingen waar ik beter in wil worden.

Het is September, en dat betekent dat de meesten van ons die goede voornemens die we ooit hadden, allang zijn vergeten.

Gelukkig heb ik ze in januari op mijn blog gezet, dus ik kan ze teruglezen en bedenken of er iets van terecht is gekomen 😉

Wat is de tussenstand?

Een betere tekenaar worden

Zijn we al beter? Moeilijk te zeggen. Ik kwam laatst een plaatje tegen dat ik in januari tekende, en ik durf wel te zeggen dat de handjes inmiddels verbeterd zijn…

En het striphandschrift? 

En de diversiteit?

Daar weidde ik een #100dayproject aan, en dat leverde resultaat op!

Focus

Ik ben van mijn youtube-onder-werktijd-verslaving af, mensen!

Maar dan is er nog de telefoon… Ik merk dat het echt heel lastig is om jezelf en je focus in goede banen te leiden. Sinds kort ben ik weer wat strenger voor mezelf en zet ik de telefoon vaker in vliegtuigstand, of leg ‘m in mijn tas. Wat ook goed werkt voor de focus is dat ik tegenwoordig weer een atelier buitenshuis heb. Wat weer minder werkt voor de focus: het atelier deel ik met een vriendin. Maar gezellig is het wel 😉

Dat ene long-term project

Working on it! Eén bladzijde per dag, slow but steady…

Minder spullen kopen

Dit gaat dus echt heel goed. Alleen toen ik in Berlijn was ging ik even los bij Modulor (maar hee, die hadden dan ook zomaar onverwachts twee verdiepingen met schetsboeken en pennen en tasjes en dikke roze elastieken en nog meer moois. Dus toen was ik weer even een op hol geslagen consument, sorry!)

Meer ambacht

Ik wilde meer met inkt en verf werken… en toen kocht ik in maart een Ipad 😉 Mààr luister… Door die Ipad kan ik tijd besparen (ik hoef minder dingen te scannen, inkleuren gaat vèèl sneller, èn ik kan overal werken) en in de tijd die ik daarmee uitspaar kan ik met verf en inkt in de weer. Onlangs maakte ik illustraties voor een klant met ecoline, en dat pakte best leuk uit vind ik zelf

Hoe gaat het met jou? Heb je nog aan je goede voornemens gedacht na 1 januari? 😉 Of heb je ze bijgesteld? of heb je gewoon elke maand een nieuwe lijst?

Geef een reactie